Cei mai mici triatloniști din cadrul Clubului Sportiv Petrolul Ploiești și-au testat nivelul de pregătire acumulat în perioada de iarnă, prezentându-se la startul a trei competiții sportive din acest început de an competițional.

Astfel, la data de 2 martie 2024, lotul de sportivi de la categoriile de 8 și 9 ani, alcătuit din: Trandafir Marius Gabriel, Ionescu Andrei, Pețu Oscar, Manolache Eric, Panait Sabin, Burghelea Eduard, Negoiță Robert și Coman Mircea, a concurat în Bazinul Olimpic Otopeni, la competiția de înot Cupa Mărțișor 2024, organizată de Liga Performanței în Natație. Cu această ocazie, Panait Sabin a urcat de două ori pe podiumul de premiere, cucerind medaliile de argint la procedeele liber și fluture, categoria 9 ani băieți.

În zilele de 9 și 17 martie 2024, același lot de sportivi a participat la primele două etape organizate de Federația Romană de Triatlon, respectiv Cupa Primăverii 2024 la duatlon (alergare și ciclism), ce a avut loc în Parcul Municipal Ploiești Vest și TriKids Izvorani 2024 la triatlon (alergare, ciclism și înot), care s-a desfășurat la Complexul Olimpic Izvorani. La ambele competiții, Panait Sabin a obținut primul loc la categoria 9-10 ani băieți, iar Coman Mircea s-a clasat pe locul 3, la categoria 7- 8 ani băieți.

„Toți ceilalți sportivi au avut evoluții foarte bune, clasându-se în prima parte a clasamentului, fapt pentru care au acumulat punctele necesare ce au propulsat echipa C.S. Petrolul Ploiești pe primul loc la categoria 9-10 băieți, în clasamentul intermediar pe echipe, după primele două etape din acest an competițional de triatlon”, a precizat antrenorul echipei noastre, Sebastian Tolea.

Felicitări și succes în continuare!

Mai multe fotografii de la aceste competiții găsiți pe pagina de facebook a CS Petrolul Ploiești.