În perioada 15/16 iunie 2024, peste 100 de sportivi din 10 țări puternice în triatlonul european au concurat la Cupa Europeană de Juniori Izvorani 2024, ce s-a desfășurat la Complexul sportiv Navasart din Iocalitate.

Din lotul național al Romaniei, a făcut parte și Cristina Țolea, din cadrul Clubului Sportiv Petrolul Ploiești, care, în prima zi a acestei competiții europene, a luat startul alături de 35 de sportive de la categoria junioarelor (15-19 ani), pentru a parcurge distanțele de 400 metri înot, 11 km ciclism și 2,5 km alergare. După ce a ieșit din apă în a doua poziție în proba de înot desfășurată în lacul Snagov, a terminat în primul pluton format din 5 triatloniste proba de ciclism și s-a clasat în final pe locul 19 după proba de alergare.   

A doua zi, Cristina a făcut parte din echipa România II, ștafetă mixt (împreună cu doi băieți de la C.S. Politehnica Cluj și o fată de la Olimpia București), care s-a clasat în final pe locul 6 din 14 echipe participante, după ce fiecare triatlonist a avut de parcurs 250 metri înot, 6 km ciclism și 1,5 km alergare.  

De remarcat faptul că prima echipă de ștafetă mixt a României a reușit să ocupe prima poziție în clasamentul general, clasare remarcabilă și unică până în prezent, fiind prima Cupă Europeană de Juniori câștigată în triatlonul românesc!

În cadrul aceluiași eveniment sportiv, Federația Romană de Triatlon a organizat competiția TriKids Ștafetă Izvorani 2024, care s-a desfășurat la data de 16.06.2024, lângă lacul Snagov. Prima echipă a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești (antrenor: Sebastian Țolea), alcătuită din Panait Sabin și Trandafir Gabriel, a avut o evoluție remarcabilă și a reușit să câștige primul loc al categoriei de vârstă 9-10 ani băieți (100 metri inot, 2 km ciclism și 500 metri alergare). Ceilalți sportivi ai clubului nostru – Ionescu Andrei, Burghelea Eduard, Manolache Eric, Negoiță Robert și Pețu Oscar – au avut evoluții bune și încurajatoare pentru viitor, acumulând puncte importante pentru clasamentul general al categoriei, din acest an competițional de triatlon.              

Îi felicităm pe toți și le dorim mult succes în continuare!