Weekendul trecut, in localitatea Porumbacu de Sus, au avut loc Campionatele Naționale de Ciclocross ale României. La aceasta competiție au fost desemnați campionii naționali pentru anul 2024, întrecerea reprezentând si criteriu de selecție pentru Campionatul Balcanic de Ciclocross ce se va desfășura pe 20 ianuarie 2024, la Vatra Dornei. CS Petrolul Ploiești a participat cu 5 sportivi conduși de antrenorii Marian Frunzeanu si Ovidiu Burghelea.

Astfel, la categoria cadeți, clubul nostru a fost reprezentat de către Diana Pospai, la cadeți de către Andronache Gabriel și David Coman, la juniori de către Năstase Alexandru, iar la categoria Under23 de către Andrei Ochea.

Traseul de 2,3 km si 35m diferență de nivel, in totalitate offroad, a fost parcurs de mai multe ori, in funcție de categoria sportivilor si a evidențiat abilitățile sportivilor prahoveni, atât pe sectoarele înghețate, cât și pe cele cu noroi.
Rezultatele nu s-au lăsat așteptate, Diana Pospai impunându-se la categoria Cadete, Alexandru Năstase sosind al doilea între Juniori. S-au mai remarcat Andrei Ochea – locul IV la Under23, David Coman și Gabriel Andronache, care au obținut locurile 5, respectiv 7 intre Cadeți.
În urma acestor rezultate, sportiva Diana Pospai (elevă în clasa a IX-a a Colegiului Național Mihai Viteazu din Ploiești – clasa vocațională de volei) a fost convocata pentru a reprezenta România la prima ediție a Campionatului Balcanic de Ciclocross ce se va desfășura la Vatra Dornei!
Mulțumim pentru susținerea acordata de către #AGENTIA NATIONALA PENTRU SPORT, #OLYMPUS FOODS, #NEXUS ELECTRONICS, #BAUPARTNER CONSTRUCT SRL, #VELOSYSTEM CYCLING SPORT.